۱۸ مرداد ۱۳۹۴، ۲:۳۲

علائم آلرژی غذایی

علائم آلرژی غذایی

شیوع حساسیت یا آلرژی غذایی در کودکان بسیار بیشتر از افراد بالغ است، اما با افزایش سن کودک، این علائم بهبود پیدا می‌کند.

فارس نوشت: منصوره شریعت گفت: معمولاً اولین ماده غذایی که کودک به آن واکنش نشان می‌دهد پروتئین موجود در شیر است. وقتی کودک به شیر حساسیت دارد، باید با رژیم غذایی از یکسری مواد پرهیز و مواد دیگری را جایگزین آن شود. این حساسیت در بالغین بیشتر با خوردن مواد دریایی و بادام‌زمینی خود را نشان می‌دهد. علائم آلرژی‌زا به فاصله ۵ دقیقه الی ۲ ساعت بعد از مصرف مواد حساسیت‌زا خود را نشان می‌دهند.

وی افزود: علائم آلرژی‌های خفیف غذایی در کودکان به‌صورت اگزما، کهیر، حالت تهوع، اسهال و استفراغ که سبب بی‌وزنی بچه می‌شود و قرمزی دور لب، راش‌های پوستی، رگه‌های خون در مدفوع بروز می‌کنند.

شریعت یادآور شد: در آلرژی شدید علاوه بر یک عارضه پوستی یکی از ارگان‌های بدن کودک مثل دستگاه تنفس یا گوارش نیز درگیر می‌شود و به‌عنوان نمونه کودک علاوه بر اگزما دچار تنگی نفس یا حالت تهوع نیز می‌شود. آلرژی‌های شدید مثلاً در مواردی که با حالت تهوع و تنگی تنفس همراه باشد، می‌توانند منجر به مرگ فرد شوند.

وی گفت: از عواملی که در ایجاد آلرژی‌ها نقش دارند می‌توان به عامل ژنتیک، تغییر سبک زندگی و زندگی آپارتمان‌نشینی و عدم برخورد با نور آفتاب و کمبود ویتامین D که رابطه مستقیمی با ایجاد آلرژی‌های غذایی دارد و افزایش روزافزون آلاینده‌های هوا و افزودنی‌های غذایی اشاره کرد. همچنین استرس و عوامل عصبی باعث تشدید این بیماری می‌شود.
شریعت افزود: باید بین آلرژی غذایی و عدم تحمل غذایی تفاوت قائل شد. در عدم تحمل غذایی معمولاً فرد به خاطر مسائل آناتومی همچون تنگی روده دچار استفراغ می‌شود اما در آلرژی‌ها حتماً علائم پوستی نیز در فرد ظهور می‌کند.

وی افزود: معمولاً در آلرژی‌ها درمان دارویی خاصی تجویز نمی‌کنند و فقط پزشک با توصیه به پرهیزهای غذایی و آموزش در برخورد درست در مواقع بروز علائم خطر و آمپول‌های خود تزریقی در این موارد سعی در بهبود وضع بیمار می‌کند.

این فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی گفت: برای تشخیص اینکه کودک دچار حساسیت‌های غذایی است یا خیر، باید در صورت مشاهده رگه‌های خونی در مدفوع، عدم وزن گیری به دلیل اسهال و استفراغ و راش‌های پوستی به متخصص مراجعه و تست حساسیت توسط متخصص بر روی کودک انجام شود.

وی در پایان افزود: فرد دچار آلرژی باید قبل و بعد از ورزش از خوردن مواد حساسیت‌زا پرهیز کند، چراکه به دلیل افزایش جریان خون این مواد با سرعت بیشتری جذب خون می‌شوند و فرد دچار واکنش شدیدتری می‌شود.

کد خبر 2878319

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha